Велики број учесника са југа Србије на 58. Драгачевском сабору трубача у Гучи

Драгачевски сабор трубача, 58. по реду, отворен је подизањем саборске заставе уз звуке прангија и песму „Са Овчара и Каблара“. На отварању фестивала публици се представила категорија пионира и омладинаца, међу којима су и оркестри Александра Ристића, Дарка Ивановића, Миљана Јовановића и Давида Ристића из Владичиног Хана, Милана Анђелковића и Перице Камберовића из Лепенице, као и Александра Илића из Стубла.

За вечерас је програмом предвиђен Поноћни концерт, на којем ће учествовати свих 20 овогодишњих финалиста.

У суботу, 11. августа, сa почетком од 20 часова, на главној позорници на стадиону наступиће, између осталих, оркестри Стефана Младеновића из Врања, Стојана Крстића из Лепенице, Милана Мићe Петровића, Милета Новковића, Бојана Крстића и Бојана Ристића из Владичиног Хана.

За недељу су предвиђени концерти победника овогодишњег Сабора и мајстора трубе Саше Крстића, Екрема Мамутовића и Дејана Лазаревића.

Захваљујући овом фестивалу, Гуча је постала позната у целом свету као место одржавања највећег фестивала трубачке музике широм планете, где су још заступљене и друге вредности, као што су традиционалне песме, игре и ношње региона Драгачева и западне Србије.

Share.