Креативна радионица “Наше чаролије” у манастиру Свети Прохор Пчињски

Удружење оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа у периоду од 11. до 15. јула одржало је креативну радионицу под називом “Наше чаролије” у манастиру Свети Прохор Пчињски. У радионици је учествовало 10 чланова удружења као и три члана из Удружења телесних инвалида Македоније “Мобилност”. Иначе, Удружење оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа сваког уторка од 17 до 20 часова одржава креативне радионице у просторијама удружења.

-У манастиру је ипак, на неки начин посебан амбијент, у коме у опуштеној атмосфери настају “наше чаролије” како ми волимо да их назовемо. Овог пута смо се фокусирали на израду магнета и украсних предмета са верским обележјима и мотивима, декупаж техником. Један део наших радова поклонили смо манастиру у знак захвалности на гостопримству – рекла је секретарка Удружења оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа Гордана Стојановић.

Стојановићева је нагласила да се креативна радионица не би реализовала да није било финансијске подршке Ротари клуба из Врања и Епархије врањске, док материјал за радионице удружења обезбеђује локална самоуправа и Министарство за рад, запошљавање борачка и социјална питања.

-Веома смо се лепо осећали у амбијенту манастира, као и саме реке Пчиње. Чланови су се међусобно дружили јер, лек за мултипле склерозу је тамо где се лепо осећате, једном приликом рекла је лекарка проф. др Јелена Друловић из Београда. Планирамо да у будућем периоду ако нас подржи локална самоуправа боравимо на Бесној Кобили као прошле године. Циљ наших радионица је социјализација чланова, да особе са инвалидитетом могу да стварају и буду продуктивне као и особе без инвалидитета. Веома сам поносна на наше радове који су уникатни и имају употребну и естетску вредност. Наши радови за сада се могу купити у просторијама Удружење оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа које се налазе у улици Бранислава Нушића бр. 4 у Врању у насељу “Чешаљ“ – истакла је Стојановићева.

Удружење оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа у Врању постоји од 2000. године. Циљ удружења је да окупи оболелеле од  мултипле склерозе како би им се пружила подршка. Удружење тренутно броји 75 чланова.

Пројекат „Види ме. То сам ЈА!“ подржан је од стране града Врања

Извор и фотографије: Удружење оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа

  

 

Подели: