Међународна креативна радионица на Бесној Кобили

Чланови Удружења оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа били су активни током лета, а своје активности су наставили и почетком септембра. У периоду од 3. до 7. септембра Удружење је одржало Међународну креативну радионицу у Планинарском дому на Бесној Кобили. Ово је други пут да чланови Удружења оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа бораве на овој планини под покровитељством града Врања.

 

У радионици је учествовало седам чланица Удружења, три из Удружења МС Јабланичког округа из Лесковца као и четири члана из Удружења телесних инвалида Македоније “Мобилност”.
-У амбијенту нетакнуте природе стварали смо декупаж техником веома лепе и уникатне радове, који имају употребну и естетску вредност. Осликавани су послужавници, кутије за накит, ормарићи за кључеве и подметачи за чаше. Улепшавали смо и флаше и по први пут смо осликавали украсне држаче за флаше и чаше – каже секретарка Удружења оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа Гордана Стојановић.
Стојановићева је истакла да су овог пута користили иновативне и савремене технике осликавања које су им несебично преносиле чланице Удружења оболелих од мултипле склерозе Јабланичког округа, које су у тим техникама достигле висок ниво.

 

-Добар део дана проводили смо радећи на изради украсних предмета, притом дружећи се. Природа је прелепа на планини, тако да чланови који су покретни ишли су у обилазак околине. Изузетно је свима пријао чист ваздух и клима коју су одликовали умерено топли дани и хладне ноћи, што је посебно пријало свима за добар одмор и опуштање. Боравак нам је толико пријао да смо радили више од очекиваног тако да је једна група морала да иде за Врање да донесе још предмета – истиче Стојановићева.
Било је ту времена и за дружење уз музику. На крају петодневног боравка организовано је опроштајно вече уз музику и озвучење које је за ту прилику стигло из Македоније. По речима секретарке Удружења Гордане Стојановић ово весеље је посебно пријало особама које немају прилике да често посећују ресторане са музиком.

 

-Наш боравак је организован под покровитељством града Врања и овом приликом захваљујемо се градоначелнику др Слободану Миленковићу и градском већнику Дејану Ивановићу као и запосленима у Планинарском дому на Бесној Кобили. Дошли смо пуни утисака и памтићемо овај боравак у нади да ћемо имати репризу – истакла је на крају Стојановићева.

Пројекат „Види ме. То сам ЈА!“ подржан је од стране града Врања

Извор и фотографије: Удружење оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук