Удружење МС Пчињског округа: Продајне изложбе нам много значе

У периоду од 22. до 25. августа за време традиционалне манифестације Дани Врања, чланови Удружења оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа имали су свој штанд на Етно сајму, који је организован у склопу манифестације.

-Овом приликом изложили смо предмете које сами осликавамо декупаж техником. Било је ту стаклених и дрвених предмета, као и од порцелана, кутије за накит, послужавници, дечје столичице, магнети, украсне флаше, подметачи и слични предмети – истиче секретарка Удружења оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа Гордана Стојановић.

На Етно сајму су учестовале четири чланице које су смењивале у току дана.

-Много нам значе овакве манифестације где можемо да изложимо наше предмете како бисмо остварили додатне приходе. Обично новац зарађен путем оваквих продаја користимо за активности које нису подржане од стране донатора – каже Стојановићева.

Овог пута средства прикупљена продајом украсних предмета намењена су за организацију славе Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице, коју Удружење слави традиционално годинама. Овај празник који се обележава 21. септембра изузетно је поштован код жена. Како каже Стојановићева, славу ће прославити у ресторану Дома војске у Врању с обзиром на то да им излазе у сусрет приступачном понудом.

-Добро би било да имамо више прилика да продајемо наше радове, како бисмо дошли до неопходних средстава с обзиром да се финансирамо искљичиво од пројектних активности – закључила је секретарка Удружења оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа Гордана Стојановић.

Пројекат „Види ме. То сам ЈА!“ подржан је од стране града Врања

Извор и фотографије: Удружење оболелих од мултипле склерозе Пчињског округа

Подели: