Храм Светог оца Николаја Мирликијског Чудотворца у селу Кумарево

Телевизија Врањска плус почиње са приказивањем новог серијала емисија под називом „Чувари вере“ под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

У фокусу овог пројекта су светиње које се налазе на територији Градске општине Врањска Бања и богата духовна традиција кроз представљање најзначајнијих православних храмова од којих сваки има своју причу и представља истински бисер.

Пројекат „Чувари вере“ указаће на значај очувања грађевина које одолевају зубу времена и прави су сведоци епоха које су иза нас. Кроз 12 медијских садржаја биће промовисане цркве и црквишта које се налазе у Врањској Бањи и околним селима у сарадњи са Епархијом врањском са циљем да се грађани боље информишу о значају очувања православља (грађевина, наслеђа, обичаја) и српског националног и културног идентитета.

Прва емисија из серијала „Чувари вере“ која је на програму телевизије Врањска плус у суботу 25. септембра од 20 часова приказаће лепоту и значај Храма Светог оца Николаја Мирликијског Чудотворца у селу Кумарево.

Захваљујемо се Епархији врањској на сарадњи

Пројекат „Чувари вере“ је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подели: