Др Дејан Антић добитник највишег признања Града Лесковца – Октобарске награде

На свечаности поводом Дана града Лесковца, одржаној 11. октобра 2021. године у сали Народног позоришта у Лесковцу, градоначелник града Лесковца др Горан Цветановић доделио је највиша друштвена признања и награде града правним лицима и истакнутим појединцима за животно дело, појединачна и заједничка достигнућа у области привреде и друштвених делатности.
Овогодишњи добитник највишег признања Града Лесковца – Октобарске награде је и др Дејан Антић, доцент на Филозофском факултету Универзитета у Нишу. Др Антић је  рођен у Врању, а више од 15 година живи и ради у Нишу. Према одлуци Скупштине Града Лесковца, Антићу је највише градско признање додељено због организације научних скупова, промоције науке, доприноса афирмацији лесковачког музеја и града Лесковца.
Већ неколико година доц. др Дејан Антић налази се на челу Управног одбора Народног музеја у Лесковцу. За време његовог мандата Народни музеј у Лесковцу више пута је проглашаван најбољим музејом у Републици Србији, а 2020. године, председник Републике Србије господин Александар Вучић доделио је лесковачком музеју Сретењски орден III степена за изузетне заслуге за Републику Србију и њене грађане у области културе и музејске делатности. Осим тога Антић је и Главни и одговорни уредник часописа Лесковачки зборник који је одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије проглашен истакнутим националним часописом.
У свом јавном обраћању градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је рекао да је допринос доц. др Дејана Антића у креирању културне политике града Лесковца и њеној реализацији, чувању културно-историјске традиције југа Србије, као и промоцији града Лесковца у земљи и иностранству велики, због чега му се град захваљује Октобарским признањем. Градоначелник је изразио и очекивања да ће др Антић и у наредном периоду на научном и културно-просветном плану наставити да пружа подршку Лесковцу, Јабланичком управном округу и југу Србије.

Подели: