Почело обележавање Европске недеље локалне демократије

Град Врање и ове године учествује у организовању „Европске недеље локалне демократије“ (ЕНЛД) у оквиру које локалне власти из 47 држава организују јавне догађаје. Сваке године се додељују различите теме, а ове године у фокусу је: „Заштита животне средине: локалне заједнице предузимају мере“. Европска недеља локалне демократије свечано је отворена у амфитеатру Академије техничко-струковних васпитачких студија – Одсек Врање.

Поводом Европске недеље локалне демократије Канцеларија за младе Града Врања и Академија техничко-струковних васпитачких студија – Одсек Врање, организоваће велики број радионица у складу са темом за 2021-2022. годину у амфитеатру Академије од 11. до 15. октобра сваког дана, са почетком од 15 часова.

Отварању je присуствовалa градска већница за социјална питања и локалну самоуправу – Данијела Милосављевић. Организатори позивају све младе да се прикључе радионицама о животној средини и да заједничким снагама мапирају проблеме, као и да дају допринос заједници и озелене град.

 

Подели: