У знак сећања на Горана Гомфе Станковића, акција добровољног давалаштва крви у Горњем Вртогошу

Хуманитарно удружење „Коце заувек“ и породица Станковић, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша и врањским Црвеним крстом, реализовали су акцију добровољног давалаштва крви у знак сећања на прерано преминулог полицијског службеника Горана Гомфе Станковића у цркви „Рођења Пресвете Богородице“ у селу Горњи Вртогош. Том приликом председник Удружења Благоје Коцић даривао је драгоцену течност стоти пут. Акцију је подржало како локално становништво, тако и шира заједница.

Давањем крви не преноси се вирус Covid 19, нагласио је нишки трансфузиолог др Предраг Ђорђевић и апеловао на грађане да се одазивају хуманим акцијама јер се никада није десило да се неко заразио након давалаштва, с обзиром на то да се поштују све препоручене превентивне мере зарад безбедности давалаца и свих присутних.

Доктору Ђорђевићу, који ускоро одлази у пензију, Благоје Коцић уручио је пригодан поклон – сат са логоом Удружења, у знак захвалности за корисне савете и смернице произашле током вишегодишње сарадње.

Следећа редовна акција ХУ „Коце заувек“ најављена је за 9. и 10. децембар у цркви „Успења Пресвете Богородице“ у насељу Собина, док ће Црвени крст у сали ОКЦЕ организовати акцију у четвртак, 14. октобра. Од почетка ове године, без данашњих залиха, Црвени крст укупно је прикупио око 2.150 јединице крви.

Подели: