Врањске боје: Весна Маринковић Станковић и њен Магични свет

У другој емисији серијала „Врањске боје“ који ТВ Врањска плус реализује под покровитељством Министарства културе и информисања преко Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који промовишу и афирмишу теме из области културе у 2022. години представићемо стваралаштво једне од најплодоносније врањске уметнице Весне Маринковић Станковић.

Весна Маринковић Станковић дипломирани је сликар и водитељ и оснивач Ликовне радионице прве уметничке школе у Врању и Пчињском округу. Излагала је на петнаестак самосталних и око деведесет колективних изложби као и на више бијенала од којих су нека имала међународни карактер.

Весна је рођена и одрасла у уметничкој породици поред оца сликара, са своје три године спознала је да воли сликарство. Нана јој је пружала велику подршку у њеним почецима.

Овај пројекат је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подели: