Олдтајмери из Србије и Северне Македоније на шеталишту у центру Врања

Врање је домаћин манифестације „Олдтајмер рели пријатељства“ у организацији Удружења љубитеља олдтајмера из Врања и пријатељског клуба из Македоније под називом „Љубитељи на класик мини“. Придружио се и „Буба клуб“ из Северне Македоније, а према најавама организатора очекују се и учесници из Ниша. Рели је почео у Скопљу где је окупљање учесника и старт, након чега се возило до Прохора Пчињског где су учесници имали прилику да обиђу ову знамениту светињу и направе предах, да би потом стигли у Врање.

Носталгичари и заљубљеници у старовременска возила имају прилику да на Градском шеталишту погледају изложбу возила на овој већ традиционалној манифестацији. Олдтајмери су изложени од зграде јавних предузећа Паркинг сервиса и Урбанизам и изградња града Врања, те наниже целим потезом тог дела шеталишта. Према најавама биће ту до 16 часова.

Изложба олдтајмера окупи не само љубитеље старих аутомобила, него и млађе нараштаје који не памте аутомобиле који су пре неколико деценија крстарили улицама Врања.

И љубитељи олдтајмера придружили су се хуманитарној акцији прикупљања помоћи за лечење три Врањанке: Надице Стошић, Адријане Симеонове и Снежане Станковић. Банер и кутија за добровољне прилоге постављени су на шеталишту, тако да сви пролазници могу да дају добровољни прилог. Наше мало некоме значи много!

Подели: