Волонтери Канцеларије за младе на услузи најстаријим суграђанима

Широк је спектар услуга које су обављали волонтери Канцеларије за младе током ванредног стања и полицијског часа. Основно је било снабдевање најстаријих суграђана основним животним намирницама.

– Волонтери Канцеларије за младе града Врања и данас су активни када је реч о помоћи старијим суграђанима. Више посла смо имали у јеку епидемије, марта и априла када смо били најангажованији због учесталих позива и ограниченог кретања, док су смо сада у приправности – рекла је волонтерка Марија Митић.

-Велики бој волонтера је ангажован и углавном су то млади људи. Има и старијих грађана који су се срдачно одазвали позиву и који су заједно са младима помагали свима којима је помоћ била потребна. Ја сам се пријавио одмах када сам видео позив који је био објављен на сајту Града Врања. Као волонтер желим да дам допринос у борби против пандемије корона вируса. Драго ми је што што сам током ванредног стања могао да усрећим наше суграђане старије од 65. година којима је било ограничено кретање.  Ми смо свакодневно по позиву одлазили до њихових кућа и носили им намирнице. Поред помоћи најстаријим суграђанима, волонтери су били распоређени и по пунктовима дезо – баријера где смо вршили дезинфекцију моторних возила, реализовали сно разне акције поделе заштитних маски, а водили смо рачуна о хигијени руку купаца при уласку у супермаркете и на пијацу – рекао је волонтер Канцеларије за младе Лука Трајковић.

Поштоване су све превентивне мере од ширења вируса корона.

-На свакој локацији грађани су били са маскама и рукавицама и постојала је физичка дистанца – рекла је Митићева.

– Свест је подигнута на виши ниво и грађани више поштују мере превенције у циљу сузбијања и ширења ковид инфекције –рекао је Трајаковић који је апеловао на младе људе да се у што већем броју одазову и дају свој мали допринос у борби против ове пошасти која је задесила цео свет.

Кол центар Штаба за ванредне ситуације за пријем позива у вези пружања помоћи је активан. Постоји заједничка сарадња између Штаба и Канцеларија за младе и грађани могу позвати уколико имају нека питања или им је потребна нека помоћ.

Бројеви телефона :  017/402-340 ; 017/402-348 ; 064/8630272 ; 017/1985

Пројекат је суфинансиран средствима Министартва културе и информисања, а изнети ставови нужно не  изражавају ставове органа који је суфинансирао пројекат.

 

Подели: